ABOUT

Spiral Studio is de onderneming van Esther Stevens waarbinnen zij creatieve producten en diensten levert. Scheppend bezig zijn is altijd een houvast geweest in het leven, een manier om door het leven te navigeren en kracht en positiviteit te genereren.

Al vanaf jonge leeftijd werd zij gedreven door creativiteit, door kleuren en materialen. Als dochter van een edelsmid was Esther al vroeg bezig met vormgeving en ambacht. Een spelend kind in het atelier van haar vader, gefascineerd door de edelmetalen en schitterende edelstenen.

Op school was ze het liefst aan het tekenen e.d. en er volgde na de mavo een studie Multimediaal ontwerpen en daarna volgde ze de opleiding tot Beeldend therapeut.

Alle elementen combineert ze, tekenen, schilderen, multimediaal ontwerpen, diverse soorten handwerk en zo ontwikkelde Esther een breed scala aan vrijwerk, toegepaste kunst en accessoires en kleding.

Haar werk kenmerkt zich in haar kleurrijke sfeer en beeldelementen uit de natuur.
Ze zoekt graag de contrasten op tussen figuratief en abstract, tussen het vlak en de lijnen. Er wordt altijd gezocht naar harmonie in de beeldelementen en balans binnen de contrasten.

“In scheppend bezig zijn met kleur, vorm en materialen voel ik me nooit onzeker. Het is dit gebied in het leven waar ik gemakkelijk mijn kracht voel en waar ik me op mijn plek voel.
Het is dé manier voor mij om me te uiten en te communiceren met de wereld/de ander. Hier voel ik me verbonden, met mezelf en al het leven, ook het mystieke.
De producten die ik maak, zoals de oorbellen, hangers en mandala’s maak ik met geometrische vormen en kleuren die krachtig voelen en bepaalde kwaliteiten hebben, ik geef het vaak een intentie mee. Zodat de plek en/of persoon waar ze terechtkomen een stukje van deze kracht mee kunnen nemen. Het is mijn manier van van de wereld een beetje mooier en sterker maken”.